87dad78ea8417d6a5d9de198d48de6b48ff2d002

Innovasjon

Rethink, Reinvent, Redesign, Research, Resirkuler emballasjeporteføljen din

Innovation
Innovasjon er en del av løsningene våre.

 

Europeisk handlingsplan for sirkulær økonomi av 2021 stadfester målet om å gjøre all emballasje gjenbrukbar eller gjenvinnbar på en økonomisk gjennomførbar måte innen 2030. Planen er en av de viktigste komponentene i Europas grønne giv (Green Deal) hvor EU definerer stegene som må til for å oppnå en sirkulær økonomi.

Siden vi er en uavhengig rådgiver med en bred portefølje og vår unike tilnærming #Rethink, kan vi gi kunder støtten som skal til for å utvikle en mer bærekraftig portefølje i dag og i fremtiden.

#Rethink starter med en evaluering av kundens nåværende emballasjemateriell, emballasjestrategi og bærekraftmål. Vi leverer fakta om de forskjellige emballasjealternativene, forventet holdbarhet, kostnadsnivåer og markedseffekt. Med disse opplysningene kan du velge emballasjemateriale og design som passer best til dine strategier for bærekraftig emballasje

 

Vår tjeneste: Kalkulere miljøavtrykk
NNZ Lunenburg 2021 (114)
Let's Rethink, Reinvent, Redesign, Research, Recycle your packaging portfolio.

Rethink – Tenk nytt om emballasje

Emballasjevalg har en direkte innvirkning på hvor bærekraftig ditt produkt og din merkevare er. Det kan være vanskelig å forstå og nærmest umulig å se hvilken påvirkning emballasjen din har. Hvordan velge riktig emballasjeløsning? For at du skal kunne ta avgjørelser på bakgrunn av fakta, tilbyr vi en tjeneste som regner ut miljøeffekt, karbonavtrykk, energiforbruk og vannforbruk. Metoden #Rethink tar høyde for gjenvinnbarhet, matsvinn, markedseffekt og materialkostnader i tillegg til miljøpåvirkningene. Med #Rethink-metoden hjelper vi deg å velge emballasjemateriale og design som passer best til dine strategier for bærekraftig emballasje.

 

Slik fungerer #Rethink

 

Reinvent

I dette steget tar vi for oss emballasjemateriellet ditt og finner nye løsninger. Ved å tenke utenfor boksen vurderer vi hvordan vi kan bruke mindre råvarer eller andre råvarer med ett mål: å beskytte produktene dine bedre og holde dem ferske lengre. Et viktig steg for å bekjempe matsvinn. Vi utvikler nye produkter og kvalitetssikrer dem alltid med grundig prototypetesting og markedsundersøkelser.

 

Eksempel: Bio Paper-Vento komposterbar papirkvalitet til VFFS

 

Redesign

Når vi ser etter et nytt design for emballasjen din, ser vi også på hvordan den skal håndteres og mulige løsninger for automatisering. Prototyper og markedsundersøkelser er igjen en viktig del av et redesign av emballasjeløsninger.

 

Eksempel: Snap-Log lukkemekanisme på vednett

 

 

Eksempel: Nettingposer med wicket for automatisert pakking av løk

 

 Utover å introdusere denne typen pose globalt for å forenkle automatiseringen, investerte vi også i lasermerking for detaljert merking på toppen av nettingposen. Ta kontakt med oss for flere detaljer!

 

 

Eksempel: Megasekker til bygg og anlegg

 

Research

Hos NNZ utvikler vi produkter med tanke på kommende markedstrender. Vi samler stadig informasjon fra våre ansatte og samarbeidspartnere og arrangerer innovasjonskafeer hvor ansatte drøfter nye ideer med eksperter innen design. De beste ideene blir så til prototyper. Til slutt presenteres disse for kundebasen for å se hva som vekker interesse. Vi gjennomfører også kvantitative og kvalitative undersøkelser for å validere produkter og dra nytte av forbrukernes innsikt som støtte når beslutningene skal tas.

 

Eksempel på markedsundersøkelse hos NNZ

 

Forskning hos NNZ: ‘Forbrukervaner og emballasje til myk frukt’ Forskning hos NNZ: ‘Forbrukerens preferanser med tanke på epleemballasje’

Recycle

Resirkulering av emballasje er avgjørende for å lykkes med en sirkulær økonomi. Derfor har vi alltid som mål å leve opp til fire betingelser:

  • Produktet må være laget av et materiale som samles inn for gjenvinning, har markedsverdi og/eller støttes av et program med lovfestet mandat.
  • Produktet må kunne sorteres og aggregeres inn i definerte avfallsstrømmer for gjenvinning.
  • Produktet kan prosesseres og resirkuleres med kommersielle gjenvinningsprosesser.
  • Det resirkulerte materialet blir til råmateriale som brukes i produksjon av nye produkter.

 

Eksempel på NNZ-webinar

 

Gjenvinning av emballasjemateriale er tema for opphetet debatt. Hos NNZ bidrar vi til felles forståelse ved å invitere til webinarer for kolleger, kunder og leverandører. Vi inviterer eksperter fra industrien til å bidra i webinarene med informasjon om nye trender og teknologier. Å dele er å bry seg!

NNZ-webinar ‘resirkulering av plastemballasje’ NNZ-webinar ‘resirkulering av fiberbasert emballasje’ NNZ-webinar ‘Storsekker: bruk av rPET og miljøpåvirkninger’

 

Eksempel: NNZ-prosjektet matbeger-til-matbeger-gjenvinning av plastbeger

 

NNZ jobber med Filigrade for å implementere nye teknologier som benytter buet preging på PP- og PET-beger. Dette vil muliggjøre beger-til-beger-gjenvinning av PP- og PET-beger i veldig nær fremtid. Våre PET-beger er over 96 % lesbare på testsamlebånd.

NNZ true coorperation
Ta kontakt og fortell oss om dine emballasjebehov Kontakt
HVORFOR NNZ THE PACKAGING NETWORK?
FORNYELSE

Bærekraft
Globale strategiske løsninger
Pionerer
Pålitelig og etisk

EKTE SAMARBEID

Langsiktig partnerskap
Lagarbeide
#Rethink innovasjon
Fullservicelogistikk

TILPASSEDE LØSNINGER

Uavhengige råd
Innsikt for innovasjon
Nærhet til kundene
Bred portefølje

NNZ Norway
Hold deg oppdatert om den siste utviklingen. Meld deg på vårt nyhetsbrev.

"*" viser obligatoriske felt

Hvordan behandler vi dine data? Les personvernerklæringen vår.